Ontdek de Energieklas in Plopsaland De Panne

Energieklas

Een spannende rit over de rotsen met Halvar de Viking, het vuur bestrijden met Samson & Marie en vervolgens je natte kleren droogzwieren tijdens een zweeftocht doorheen Mayaland: een bezoek aan Plopsa is altijd leuk! Maar om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen, is er veel energie nodig. Héél veel!

Gelukkig kiest Plopsa ervoor om dit met groene energie te doen. Zij halen hun stroom uit Belgische zon en wind, energiebronnen die niet schadelijk zijn voor het milieu en geen impact hebben op het klimaat. Zo bouwt Plopsa mee aan jullie toekomst! Dit kunnen ze doen dankzij moderne technieken. Op verschillende daken in Plopsaland werden zonnepanelen geïnstalleerd en voor bezoekers met een elektrische wagen voorzien ze een parkeerplaats vlak bij de ingang!

Leerlingen komen op een speelse manier meer te weten over duurzaamheid tijdens de Energieklas. Het is een teamspel in XXL formaat waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk groene energie te verzamelen. Het is een variant op het populaire ganzenbordspel, waarbij de pionnen vervangen werden door elektrische wagens. Via weetvragen en doe-opdrachten verzamelen de teams zonnepanelen. Wie de meeste groene energie bij elkaar weet te sprokkelen is de winnaar van het spel.

Geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar.

Zoals elk educatief project bij Plopsa is deze klas gratis te reserveren i.c.m. een schoolreis.