Uw browser is oud. Hij heeft bekende veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden weergeven van deze of andere websites. Lees meer over hoe uw browser te upgraden
Toggle menu

nl

Personen met een handicap

Voor uw bezoek

U wenst een dag door te brengen in één van onze parken? Wij heten u alvast van harte welkom. De Plopsa-parken werden ontworpen met de grootste zorg en aandacht voor al onze bezoekers. Onze parken zijn dan ook vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden, mits tijdige reservering en minstens 48 uur op voorhand, gratis ter beschikking gesteld aan de infobalie. Het verdient aanbeveling uw rolstoel op voorhand te reserveren via info@plopsa.be, het aantal is immers beperkt. Als waarborg wordt een identiteitsbewijs gevraagd. 

Onderstaande gids werd samengesteld om uw verblijf in onze parken zo aangenaam mogelijk te maken en uw dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Het overloopt de voorzieningen en diensten waarvan u als personen met een handicap gebruik kunt maken en geeft u een beter zicht op het beleid dat wij hanteren inzake de toegang tot attracties voor personen met een handicap.

GIDS PLOPSALAND DE PANNE 
GIDS PLOPSAQUA DE PANNE 
GIDS PLOPSA INDOOR HASSELT
GIDS PLOPSA COO
GIDS PLOPSA INDOOR COEVORDEN
GIDS HOLIDAY PARK (EN)
FORMULIER KENNISNAME

Parkeren

In alle Plopsa-parken zijn aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking is voor iedereen betalend.

Toegangstickets

Plopsa hanteert voordeeltarieven voor personen met een handicap. Deze tickets zijn enkel te koop aan het onthaal in de Plopsa-parken. Aangezien onze medewerkers niet bevoegd zijn om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare handicap vragen wij om altijd een geldige verklaring (*) van een onafhankelijke arts voor te leggen waarin bevestigd wordt dat u niet in staat bent om zonder hulp het park en/of de attracties te bezoeken en/of niet in staat bent om wachtrijen te doen. Indien u rolstoelgebruiker of blind bent, dient u deze verklaring niet voor te leggen. De begeleider van een rolstoelpatiënt of blinde krijgt gratis toegang. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven. Na de aankoop van uw ticket ontvangt u een armbandje. Dit geeft u toegang tot de alternatieve toegang van de attracties. Gelieve altijd uw armbandje te dragen en op vraag te tonen.

(*) De verklaring mag maximaal 1 jaar oud zijn.

EUROPEAN DISABILITY CARD

European Disability Card is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot vrijetijdsbesteding wil vergemakkelijken. Ook Plopsa maakt deel uit van het netwerk dat de kaart aanvaardt.

Op simpel vertoon van je European Disability Card kan je aan de kassa van een Plopsa-park een ticket ≥ 1m verkrijgen aan een verminderd tarief. 

Meer info of een European Disibilty Card aanvragen kan hier.